22 ianuarie 2022

14 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Covasna

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 24.05.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2020 – 2021, inculpaţii au achiziţionat ţigarete provenite din afara spaţiului european, pe care le-au comercializat pe raza judeţului Covasna.

La data de 24.05.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Covasna împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Covasna au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Covasna, în urma cărora au fost ridicate sumele de 61.260 de lei, 1.550 de euro şi 20.000 de forinţi, precum şi 5.193 de pachete de ţigarete de diferite mărci, care nu aveau timbre fiscale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Braşov, al lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Covasna, al luptătorilor din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Covasna, al jandarmilor din cadrul I.J.J. Covasna şi Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Braşov, precum şi al Biroului Vamal Regional Braşov.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.