5 iulie 2022

14 percheziţii efectuate la primele ore ale dimineţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

12 PERSOANE BĂNUITE DE INFRACŢIUNI LA REGIMUL SILVIC REŢINUTE ÎN URMA PERCHEZIŢILOR

12 persoane au fost reţinute ieri în urma celor 14 percheziţii efectuate la primele ore ale dimineţii. Printre infracţiunile care fac obiectul acestui dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se numără constituirea unui grup infracţional organizat, furt de material lemnos, instigare la tăiere ilegală de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat în mod ilegal, instigare la delapidare, delapidare şi complicitate la delapidare.

La data de 19 ianuarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu efectuează 14 percheziţii domiciliare, în judeţul Sibiu, într-un dosar penal privind infracţiuni la regimul silvic. Prejudiciul este estimat la aproximativ 229.000 de lei, fără TVA, respectiv valoarea a 402,341 mc de material lemnos, care ar fi fost tăiat şi sustras ilegal.

În urma percheziţiilor efectuate şi a audierii persoanelor vizate în dosar, s-a dispus măsura reţinerii pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore a 12 persoane, respectiv bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 33 şi 56 de ani, domiciliaţi în Cristian, Orlat şi Gura Râului.

În cursul acestei zile, persoanele reţinute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

La la acţiune au participat poliţiştii specializaţi în domeniul silvic, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, criminalişti şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sprijiniţi de luptători din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Alba, Argeş, Braşov, Cluj, Gorj şi Vâlcea. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu