Publicat: 10 Iulie, 2018 - 12:20

Absolvenții de liceu și de facultate care au trecut cu bine de examenele de bacalureat sau de licență au oportunitatea de a aplica la facultate în străinătate pentru a beneficia de o experiență academică internațională într-o universitate de prestigiu și pentru a-și mări șansele dezvoltării unei cariere de succes după absolvire.

Pe 10 și 11 iulie, 14 universități din Marea Britanie și Entrepreneurship Academy se reunesc la București, Timișoara și Iași la Spot Admissions, un eveniment dedicat recrutării de tineri din România ce își doresc să studieze în străinătate. Procesul de admitere este mult simplificat, acesta constând dintr-un interviu de doar 15 minute, în urma căruia candidații vor afla pe loc dacă au fost admiși sau nu. Pentru cei ce doresc să participe dar nu pot ajunge în niciunul dintre cele trei orașe, interviul poate avea loc și pe Skype.

“Este al patrulea an în care universitățile din Anglia revin în România în această perioadă pentru ultima sesiune de admitere la studii în străinătate. Pentru cei care au așteptat notele de la examenele finale pentru a aplica la studii în străinătate, cele 15 universități oferă peste 20.000 de programe de licență și masterat, burse, locuri de cazare în campusuri moderne și facilități cu mult peste ce oferă centrele universitare din România. Din experiența ultimilor ani, participarea la Spot Admissions este evenimentul care poate schimba peste noapte viața a sute de tineri”, a spus Bogdan Kochesch, Managing Partner al Grupului EDUCATIVA.

Toți cei acceptați la un program de licență și care se înscriu pentru prima dată la facultate au acces la împrumutul guvernamental britanic care le asigură taxa de școlarizare, sub formă de împrumut de 9.000 de lire/an. Aceeași regulă se aplică și în cazul viitorilor masteranzi, cu mențiunea că pentru ei împrumutul este în valoare de 10.000 lire/an și acoperă atât costurile de școlarizare, cât și o parte dintre cheltuielile de trai.

Ce trebuie să conțină dosarul de admitere și cum poți participa la Spot Admissions?

Pentru a te înscrie la interviul de admitere la studii în străinătate, dosarul de admitere este minimal. Tot ce trebuie să prezinți este diploma sau adeverința de bacalaureat și foaia matricolă, împreună cu un certificat de limba engleză dacă îl ai la dispoziție. Fără cozi interminabile și timp pierdut la ghișee sau la secretariat, înregistrările se fac pe site. Ulterior, un consilier EDMUNDO te va contacta și te va ghida pe parcursul întregului proces de admitere.

Participarea la admiterile cu răspuns pe loc este gratuită, singura condiție fiind să te înscrii pe site-ul Spot Admissions. Dacă vrei să dai startul experienței tale academice internaționale, acum ai ultima șansă de a susține interviul de admitere și de a afla pe loc dacă din toamnă vei începe o facultate în străinătate!

Tag-uri Nume: