26 mai 2022

144 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi 140 de ani de la încoronarea Regelui Carol I al României

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Anul acesta, la 10 Mai, sărbătorim 155 de ani de la fondarea Dinastiei Române, 144 de ani de la proclamarea Independenţei de Stat a României şi 140 de ani de la încoronarea Regelui Carol I al României.

Oficial, 10 Mai a redevenit sărbătoare naţională în legislaţia românească acum şase ani, prin Legea 103/2015. Remarcăm că, an de an, în fruntea sărbătorilor se află Familia Regală, împreună cu Academia Română sau Biserica Ortodoxă Română. De asemenea, celebrarea acestei zile este îndatorată instituţiilor publice şi organizaţiilor private. Considerăm că aceste iniţiative trebuie cunoscute de către toţi românii preocupaţi de identitatea naţională.

Muzeul Naţional de Artă al României a readus Tronul Regilor României în Sala Tronului din cadrul Palatului Regal, astăzi deschizând spaţiile sale istorice pentru vizitarea de către public pe tot parcursul zilei. Considerăm că acest moment reprezintă un simbol şi un semnal care aminteşte tuturor românilor că există o continuitate a Dinastiei Române, reprezentată astăzi de Regina Margareta şi Familia Regală.

Dincolo de mode şi tendinţe trecătoare, Casa Regală a României a păstrat cu sfinţenie valorile Coroanei, căpătând o încredere care i-au garantat prestigiul. Încrederea românilor în Familia Regală este o formă de coeziune socială, iar relaţiile pe care Familia Regală Română le care cu Familiile Domnitoare Europene garantează aduc beneficii ţării noastre. Fără a avea autoritate statală, Familia Regală şi-a servit patria din exil şi după revenirea în ţară în anii ’90, contribuind incomensurabil la stabilitatea geopolitică a României prin sprijinirea campaniei de aderarea la UE şi NATO.

Asociaţia Tineretului Regalist, devotată valorilor Coroanei Române şi unirii tinerilor în jurul ataşamentului faţă de acestea, a desfăşurat, în ziua de 8 mai 2021, primul său congres de la reînfiinţarea organizaţiei, după 75 de ani. Asociaţia susţine informarea tinerilor şi sprijină implicarea lor în iniţiativele conduse de patriotismul onest şi binefăcător. „Eu cred în România”, afirmă, astăzi, Majestatea Sa.

Trăiască Regina!
La datorie:
Răzvan Apetrei, Preşedintele Asociaţiei Tineretului Regalist
Andrei-Răzvan Giuglea, Vicepreşedintele Asociaţiei Tineretului Regalist
Tudor Vişan-Miu, Secretarul General al Asociaţiei Tineretului Regalist