20 septembrie 2021

148.800 doze de vaccin AstraZeneca sosesc în ţară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Astăzi, 25 februarie a.c., soseşte în România pe cale terestră, o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, care constă în 148.800 de doze.

În perioada 26-28 februarie a.c., dozele de vaccin vor fi distribuite, după cum urmează:

– Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 44.900 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Braşov: 17.300 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 20.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 15.800 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 13.400 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 22.000 doze;

– Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 15.000 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

*

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Grupul de comunicare al CNCAV

Website: https://vaccinare-covid.gov.ro/ / Email: contact@vaccinare-covid.gov.ro