Publicat: 11 Februarie, 2016 - 12:39
Share

 După degajarea zonei din vecinătatea Pieței Sudului, prin demolarea chioşcurilor ilegal amplasate pe domeniul public, Primarul Daniel Băluţă a dispus ca un alt punct nevralgic de pe raza Sectorului 4, pe care cetăţenii l-au reclamat de-a lungul timpului prin multiple sesizări, respectiv, cel limitrof Târgului Autovit, să intre într-un proces de reorganizare şi modernizare. 
    

Astfel, pentru degajarea trotuarului de maşini expuse spre vânzare sau ale celor care vizitează Târgul şi pentru a bloca parcarea pe spaţiul verde, de la accesul în Spitalul „Sf. Ioan” şi până în zona podului peste Dâmboviţa, au fost montaţi bolarzi de granit, la o distanţă de 1,5 metri unul de celălalt. Ulterior, în baza unui proiect urbanistic, aici vor fi amenajate locuri de parcare „în spic”. 
    

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, cu sprijinul administratorului Târgului, care a dat întregul concurs pentru desfăşurarea acţiunilor, cu aportul Poliţiei Locale Sector 4 au fost întreprinse ample verificări în rândul persoanelor fizice care comercializează mărfuri la tarabe şi a societăţilor comerciale care au puncte de lucru deschise în incintă. 
    Pentru lipsa acordurilor de funcţionare, a documentelor de provenienţă a mărfurilor, a certificatului constatator pentru punctul de lucru, a Registrului unic de control, pentru neafişarea datelor de identificare a societăţii şi a orarului de funcţionare, au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 148.600 lei. 
  

 „Cei care expun spre comercializare mărfuri în acest Târg trebuie să înţeleagă că nu mai tolerăm abateri de la desfăşurarea în mod civilizat şi legal a activităţilor. Conştientizăm că pentru mulţi dintre ei aceasta reprezintă singura sursă de venit, însă, trebuie să înveţe să respecte normele de civism, cât şi pe ceilalţi membri ai comunităţii, deranjaţi de faptul că pe perioada desfăşurării Târgului, au disconfort în trafic sau achiziţionează produse de o calitate îndoielnică. Treptat, sub atenta monitorizare pe care am impus-o din partea Poliţiei Locale Sector 4, sunt convins că cei care vând săptămânal în Târgul Autovit vor înţelege să se alinieze standardelor impuse de legislaţia în vigoare în ceea ce priveşte desfăşurarea unor astfel de activităţi”. (Daniel Băluţă, Primarul Sectorului 4).