Publicat: 13 Octombrie, 2014 - 20:42
Share

Organizația E.M.M.A. va celebra, miercuri, 15 octombrie "Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene. 
            
În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi. Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a cincea ediție și se va desfășura simultan în 16 orașe în care, la ora 19.00 se vor aprinde sute de lumânări în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi.

În București se vor aprinde 1000 de candele, fiecare dintre ele purtând numele unui copil care nu mai este. Candelele vor arde timp de o oră, pe treptele din fața Cercului Militar Național.

“Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de drama pierderii unui copil, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.
Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla.  Pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânările aprinse,  pe adresa: [email protected]. ” – (Bianca Brad)

Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați. 

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor.” An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.