10 august 2022

15 tone de deşeuri constând în cauciucuri uzate, oprite la intrarea în România

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Borş II împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 15.000 de kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului conform prevederilor legale în vigoare.

În data de 21.10.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean român, în vârstă de 45 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri costând în cauciucuri uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu deşeuri constând în cauciucuri uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În total, vehiculul transporta 15.000 de kilograme de deşeuri.

În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.