8 decembrie 2021

16 afgani depistaţi ascunşi în trei automarfare la PTF Nădlac II

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Şaisprezece cetăţeni din Afganistan care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria au fost depistaţi, ascunşi în trei automarfare, de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac II.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a trei ansambluri rutiere, conduse de doi cetăţeni bulgari şi un român. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse bunuri pentru societăţi din Germania şi Austria.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, 16 cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 15 şi 30 de ani, solicitanţi de azil în România.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE