Publicat: 5 Februarie, 2019 - 08:48

Regiunea Sibiu va găzdui în perioada 11 - 14 februarie 2019 a 16-a întâlnire a platformei Regiunilor Gastronomice Europene. Toate regiunile europene care au purtat acest titlu începând cu anul 2016, precum şi cele care vor purta titlul până în 2021 vor lua parte la acest eveniment.

Tematica întâlnirii o reprezintă conexiunea urban - rural, pentru care regiunea noastră a fost aleasă ca un exemplu de bună practică. Invitaţii vor dezbate subiecte conexe legate de gastronomie şi vor descoperi în cele 4 zile câteva din exemplele de succes sibiene.

Programul delegaţiei va include:
- Luni, 11 februarie 2019: vizită şi demonstraţie culinară la restaurantul de gheaţă de la Bâlea Lac, având ca temă muntele, turismul activ, gheaţa şi focul

- Marţi, 12 februarie 2019: ceremonia de transfer a titlului de la regiunile gastronomice care au avut acest titlu în 2018 către cele care îl vor purta în 2019: Sibiul şi Egeea de Sud

- Miercuri, 13 februarie 2019: lansarea conceptului de gastronomie regională -    bucătăria ciobănească

Ceremonia de transfer a titlului va avea loc în data de 12 februarie 2019, începând cu ora 19.00, în sala de ceremonii a Academiei Forţelor Terestre din Sibiu, str. Revoluţiei, nr 3-5. La ceremonie vor putea participa, pe lângă invitaţii locali, regionali şi naţionali şi 200 de sibieni, care se pot înscrie pentru a primi o invitaţie pe site-ul sibiugastronomia.ro până duminică, 10 februarie 2019, inclusiv. În cazul în care numărul de persoane care doresc să participe este mai mare de 200 se va organiza o tragere la sorţi, rezultatele fiind publicate în ziua de 11 februarie 2019 pe acelaşi site.

Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană este gestionat de un Consorţiu alcătuit din: Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu.

Accesul presei la evenimentul din 12 februarie 2019 este liber.

Tag-uri Geo: