Publicat: 12 Februarie, 2015 - 09:28
Share

În această dimineață, polițiștii efectuează 16 percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța, Prahova, Ilfov și a municipiului București fiind vizate 9 societăți comerciale și locuințele a 7 persoane bănuite de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării ilicite a legumelor și fructelor.

La data de 12 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — IPJ Ilfov și luptători din cadrul SAS — IPJ Ilfov desfășoară o acțiune care vizează probarea activității infracționale a mai multor persoane, bănuite de comiterea unor infracțiuni economice în domeniul comercializării de legume și fructe.

În perioada ianuarie — septembrie 2014, un mare distribuitor de legume-fructe de pe piața autohtonă, a achiziționat din spațiul intracomunitar, prin intermediul unor firme de tip fantomă, legume și fructe, produse pe care le valorificau ulterior în marile lanțuri de complexe comerciale din țară, fără a înregistra și declara organelor fiscale competente operațiunile reale efecutate, sustrăgându-se în acest mod de la plata taxelor aferente.

Astfel, a fost creat un prejudiciu de peste 1.3 milioane de euro.

Perchezițiile s-au desfășurat într-un dosar penal înregistrat la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prev. de art. 9, alin.1, lit. c din Legea nr. 241/2005.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații