16 octombrie 2021

160 de elevi de liceu au participat, timp de două săptămâni, la Şcoala de vară ULBS

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un număr de 160 de elvi de la şase licee din judeţele Sibiu, Mureş şi Vâlcea au participat în perioada 30 august – 12 septembrie 2021, la Bridge Summer School – ULBS, şcoală de vară organizată de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Având în vedere contextul pandemic, activităţile au fost derulate online, fapt care nu a scăzut interesul elevilor de participa.

Timp de două săptămâni, cei 160 de elevi de la Liceul Teoretic „Gh. Lazăr” Avrig, Liceul „Preda Buzescu” Berbeşti, Colegiul Tehnic „A.T. Laurian” Agnita, Colegiul Naţional „M. Eliade” Sighişoara, Liceul Teoretic „St. L. Roth” Mediaş şi Colegiul Tehnic Energetic Sibiu au fost „studenţi” şi au participat la ateliere organizate de către fiecare facultate din cadrul ULBS: Roboţi autonomi în acţiune, Introducere în programare vizuală, Arta de a comunica; Poetry makes nothing happen; Despre prietenie şi iubire dincolo de rânduri; You and your money-personal budget; Software development life cycle; Lumea fascinantă a furnicilor; Incursiune în fascinanta lume a justiţiei şi a dreptului-Profesii juridice; Agroturismul în Mărginimea Sibiului; Despre fascinanta lume a solului; Sarcina la adolescente; Rămâi negativ; Psihologia emoţiei; Cariera, singurul sens al vieţii? şi altele.

Pe lângă atelierele derulate pe diverse domenii de studiu, au participat la un Atelier de consiliere şi orientare în carieră, la un workshop de marketing personal şi la întâlniri cu asociaţiile studenţeşti. Chiar dacă activităţile s-au derulat online, elevii au reuşit să intre în atmosfera academică şi să înţeleagă ce presupune să fii student, care sunt provocările şi oportunităţile.

La finalul programului participanţii s-au arătat foarte mulţumiţi de experienţa avută şi au spus că doresc să revină în calitate de studenţi.

Programul Bridge Summer School – ULBS, şcoală de vară a fost finanţat printr-un grant de la Ministerul Educaţiei Naţionale-Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanţare Externă, în cadrul Schemei de Granturi pentru universităţi-programe de vară, Proiectul privind Învăţământul Secundar – ROSE. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă facilitarea tranziţiei de la învăţământul secundar la învăţământul terţiar şi reducerea riscului de abandon şcolar.

În intervalul iulie-septembrie 2022, alţi 240 de elevi sunt aşteptaţi să participe la Bridge Summer School-ULBS. Pentru anul următor există speranţa să poată fi primiţi în cămine, la cantină şi în spaţiile facultăţilor pentru a li se oferi o experienţă completă a vieţii de student, aşa cum s-a întâmplat în anul 2019.

Sibiu,
16 septembrie 2021