27 noiembrie 2021

160 de studenţi şi elevi militari depun jurământul

Distribuie pe rețelele tale sociale:

160 de studenţi şi elevi militari, din anul I, de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale depun jurământul militar, vineri, 22 octombrie, în cadrul unor ceremonii restrânse, care vor fi organizate separat, la sediile celor două instituţii de învăţământ din Constanţa.

Studenţii şi elevii au parcurs de la începutul lunii septembrie până în prezent, un modul de pregătire militară generală, care s-a încheiat cu o şedinţă de tragere cu armamentul de infanterie din dotare. După depunerea jurământului faţă de Patrie, aceştia vor începe programele de pregătire profesională, în domeniile de studiu pentru care au optat.

La cele două ceremonii militare organizate la Constanţa, vor participa contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, reprezentantul conducerii Statului Major al Forţelor Navale, reprezentanţi ai instituţiilor beneficiare de cadre militare din sistemul naţional de apărare, iar din partea elevilor şi studenţilor marinari vor fi prezenţi părinţi, rude şi prieteni, cel mult doi aparţinători de persoană.

Ceremoniile se desfăşoară cu respectarea strictă a normelor de protecţie împotriva COVID-19, iar accesul se va face doar cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare, respectiv cu purtarea în permanenţă a măştii de protecţie şi cu dovada vaccinării, a unui test COVID negativ sau a trecerii prin boală.