Publicat: 14 Octombrie, 2014 - 15:17

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Henri Coandă împreună cu inspectorii vamali au depistat două femei din Bucureşti care intenţionau să introducă în ţară, ascunse în bagajele de cală, peste 160 telefoane mobile şi tablete, în valoare de aproximativ 60.000 dolari, achiziţionate din Dubai. 

În data de 12.10.2014, în jurul orei 23.30, la P.T.F. Henri Coanda-Otopeni, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Dubai, cetăţenele române C. Iulia şi I. Adriana, în vârstă de 29, respectiv 28 ani, ambele domiciliate în Bucureşti.

După efectuarea formalităţilor de frontieră, persoanele în cauză s-au deplasat în sala de vamă, şi-au recuperat bagajele de cală, după care au ieşit în zona publică, fără a declara nimic autorităţilor vamale.
Având suspiciuni cu privire la conţinutul bagajelor celor două tinere, o echipă operativă formată din poliţişti de frontieră si inspectori vamali a procedat la însoţirea pasagerelor în zona de vamă, pentru controlul bagajelor de cală. 
Cu această ocazie, în bagajele celor două au fost descoperite 165 telefoane mobile şi tablete, în valoare de aproximativ 60.000 dolari, bunuri care nu au fost declarate la intrarea în ţară, fapt pentru care au fost predate autorităţii vamale spre expertizare. 

Cele doua femei au declarat că au achiziţionat bunurile din Dubai şi intenţionau să le comercializeze în Bucureşti.
Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de introducere în ţară prin locuri stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plătite sub regim vamal, respectiv complicitate la săvârşirea acestei infracţiuni.
Totodată, inspectorii vamali au reţinut în vederea expertizării bunurile şi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.000 lei.