27 iunie 2022

17 acţiuni operative şi 126 de percheziţii pe patru linii de activitate

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 3 martie a.c., structurile Poliţiei Române efectuează 17 acţiuni operative şi 126 de percheziţii pe patru linii de activitate: combaterea criminalităţii organizate, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, precum şi nerespectarea regimului armelor, explozivilor şi a substanţelor periculoase.

Într-unul dintre dosare, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează, pe raza judeţelor Vâlcea şi Olt, 27 de percheziţii pentru probarea unor infracţiuni în legătură cu presupuse prejudicii aduse bugetului unei primării prin administrarea nelegală a unui lac de acumulare de pe râul Olt. Alte şase percheziţii sunt efectuate de poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

În cauză, se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea şi Grupării de Jandarmi Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova.

* * *
În ultimele 24 de ore, priorităţile efectivelor Ministerului Afacerilor Interne au fost menţinerea ordinii şi liniştii publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat şi asigurarea intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

Structurile operative au intervenit la 3.527 de evenimente, dintre care 2.116 au fost circumscrise menţinerii ordinii şi liniştii publice, iar 1.411 au fost intervenţii circumscrise situaţiilor de urgenţă, majoritatea fiind misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliţie, au fost semnalate şi înregistrate 699 posibile infracţiuni, aproape 21% dintre acestea din oficiu.

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 102 autori de infracţiuni, care au săvârşit 106 fapte penale. Totodată, s-au dispus măsuri preventive pentru 71 de persoane şi au fost depistate 17 persoane urmărite naţional sau internaţional.

* * *
În urma acţiunilor desfăşurate de poliţiştii rutieri pentru prevenirea şi combaterea accidentelor grave de circulaţie, au fost reţinute 578 de permise de conducere şi au fost retrase 228 de certificate de înmatriculare.
În cursul zilei de ieri, poliţiştii şi jandarmii au constatat peste 8.200 de abateri de natură contravenţională şi au aplicat amenzi în valoare de peste 2,4 milioane de lei.

* * *
Marţi, reprezentanţii IGSU au efectuat 130 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind astfel identificate 24 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, au fost aplicate 477 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 99.000 de lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea de primului ajutor medical pentru 1.059 de persoane.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 5 persoane.

* * *
Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

* * *
În ultimele 24 de ore, frontiera de stat a fost tranzitată de 161.264 de persoane şi de 44.515 mijloace de transport.