19 ianuarie 2022

17 afgani şi sirieni, ascunşi în două autovehicule, depistaţi de poliţiştii de frontieră arădeni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac şi Nădlac II au depistat 17 cetăţeni din Afganistan şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

* În data de 23.06.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, paleţi cu bere, pe ruta România-Ungaria.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România.

* De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean bulgar.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, într-un locaş special amenajat între plafonul compartimentului pentru marfă şi prelată, 11 cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 16 şi 39 de ani.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea
Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE