Publicat: 11 Martie, 2014 - 11:37
Share

17 companii românești din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor participă, în perioada 10-14 martie, la cel mai important târg din domeniu „CEBIT 2014”, ce se desfășoară la Hanovra (Germania).
Pavilionul Romaniei a fost organizat de Ministerul Economiei, împreună cu Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii din România - ANIS in cadrul Programului naţional de promovare a exporturilor cu finanţare de la bugetul de stat.
În pavilionul naţional, cu o suprafata de 198 mp, expun, sub brandul de ramură „RomaniaIT”: Accesa IT Consulting, Agilio Soft, Altom Consulting, Ambo Software, Aptus Software, Bee Near, CODESPRING, Evozon Systems, GREENSOFT, High Tech Systems and Software, IT Six Global Services, Nexus Electronics, Pentalog, RomSoft, ROPARDO, Sphinx IT şi Tech Team Global.
Principalele domenii de activitate ale companiilor prezente sunt: aplicaţiile software pentru structurarea afacerilor, dezvoltarea de software specializat, telemarketing, software pentru testarea produselor şi asigurarea calităţii producţiei, controlul traficului rutier de transport marfă, cloud computing, aplicaţii în domeniul distribuţiei produselor, dezvoltarea echipamentelor mobile, e-commerce, activităţile bancare şi de asigurări, sănătatea ş.a..
Companiile româneşti prezintă soluţii software şi de sistem pentru o gama largă de aplicaţii. Totodată, participanţii români îşi propun să identifice noi oportunităţi de afaceri şi colaborare cu parteneri străini în proiecte ce urmează a fi implementate în România şi alte ţări.
„CEBIT” este cel mai important eveniment global de profil, constituind locul de întâlnire pentru specialiştii în domeniul hardware şi software, al tehnologiilor inovative, sistemelor de telecomunicaţii, cu aplicabilitate în sectorul public, industrial şi casnic, sistemelor de protecţia datelor şi achiziţii de date de mari dimensiuni, e-commerce, etc.
Tema centrală a CEBIT 2014 este „Abilitatea de utilizare a unui volum foarte mare de date în mod responsabil şi sustenabil - Datability”, liderii globali din domeniu fiind unanimi în aprecierea că progresele acestui sector în perioada următoare vor fi determinate de modul în care companiile care activează în acest sector vor reuşi să determine utilizarea in comun (dincolo de barierele nationale ale statelor si limitarile inerente ale companiilor) a unui volum cât mai mare de date în domenii cât mai diverse ( infrastructura, producţia industrială, serviciile sociale şi de sănătate, energia, transporturile etc.).
La „CEBIT – 2014” participă peste 3500 expozanţi din 70 de ţări, dintre care 34 cu pavilion naţional. Peste 50% dintre expozanţi sunt firme din afara Germaniei, fapt ce probează gradul ridicat de internaţionalizare al manifestării. Se estimează un număr de vizitatori de peste 200.000 persoane, în exclusivitate speciliaşti şi factorii decizionali în domeniu şi sunt programate a se desfăşura numeroase seminarii şi conferinţe pe teme din domenii specifice, la care vor avea prezentari personalităţi marcante din acest domeniu : Jimmy Wells (fondatorul Wikipedia), Steve Wozniak (co-fondatorul Apple), Eugene Kaspersky (personalitate de referinţă în domeniul protecţiei datelor) ş.a..