1 octombrie 2022

18.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde, 18.000 pachete de ţigări provenite din contrabandă, în valoare de 210.600 lei.
În cursul nopţii trecute, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.30, poliţiştii de fronrieră aflaţi în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, pe direcţia localităţii Sighetu Marmaţiei, opt persoane care au trecut apa râului Tisa din Ucraina în România transportând, în spate, colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, fapt pentru care colegii noştri au executat şase focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Persoanele au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite, iar ulterior au trecut înot apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost anunţate autorităţile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de colete cu ţigarete, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituţiei, în vederea continuării cercetărilor.

„În urma inventarierii coletelor cu ţigări, s-a constatat că acestea conţin 18.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, având aplicate timbre specifice magazinelor de tip duty free. Valoarea ţigărilor se ridică la 210.600 lei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

VIDEO
contrabanda-sighet.mp4

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/sighetu-marmatiei/i-18000-pachete-cu-tigari-confiscate-la-frontiera-de-nord-24141.html