Publicat: 12 Septembrie, 2019 - 08:00
Share

18 copii din localitatea ilfoveana Nuci au primit, la inceput de an scolar, ghiozdane cu rechizite din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Actiunea se inscrie in cadrul programului “Ramaneti in scoala” prin care voluntarii isi propun diminuarea abandonului scolar in comunitatile rurale.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat 'Astazi, am desfasurat o noua activitate in cadrul campaniei “Ramanetu in scoala”. De aceasta data, ne-am deplasat in comuna Nuci unde am avut ca si beneficiari copii cu posibilitati materiale foarte reduse care provin din familii defavorizate, familii cu multi copii. Acesti copii au fost selectionati de catre Parintele Nuta Gheorghe, dar si de doamna director a scolii din localitate. Copiii provin din toate satele de aici, cei 18 copii s-au bucurat foarte mult, poate ca multi dintre ei nu aveau caiete, nu aveau ghiozdane. Din pacate, ceea ce m-a intristat astazi foarte mult a fost faptul ca un copil a venit descult, nu avea cu ce sa se incalte, multi dintre ei nu au imbracamintea necesara pentru a ajunge la scoala. De aceea, este o mare bucurie ca am venit astazi in sprijinul copiilor care au cea mai mare nevoie pentru a depasi aceasta situatie si a deveni oameni de baza ai societatii. Multi dintre ei nu-si permit sa mearga la scoala, desi au o capacitate foarte buna de a invata".

Profesor Catalina Neagu, Directorul Scolii Gimnaziale nr.1, comuna Nuci, judetul Ilfov, a mentionat: "Ne bucuram enorm de mult ca voluntarii sunt astazi alaturi de noi, n-as putea sa spun ca importanta pe care o acorda orice activitate de voluntariat, mai ales din partea Bisericii nu este binevenita, dimpotriva sa nu uitam ca scoala a inceput in biserica, sa nu uitam ca in orice activitate la nivel local biserica se implica. Pentru noi, colaborarea cu biserica a fost intotdeauna mai mult decat valoroasa si fructificata la maximum, ne dorim in continuare ca lucrurile sa functioneze la fel. Categoric ca tot ceea ce s-a adus astazi pentru copii, rechizite si ghiozdane sunt in folosul lor, avand nevoie de aceste materiale pentru a se implica in activitatea didactica".

Preotul Paroh Gheorghe Nuta, de la Parohia Nuci, judetul Ilfov, a conchis: "Multumim Bunului Dumnezeu pentru aceasta zi frumoasa si binecuvantata, pentru ca astazi voluntarii Catedralei Mantuirii Neamului au revenit in localitatea Nuci, unde sprijina constant activitatile parohiei noastre. Multi dintre copilasii de aici nici nu aveau ghiozdane, nu au haine cu ce ajunge la scoala si, voluntarii, ca de fiecare data, au facut un efort ca si acesti copii sa poata sa mearga la scoala".

Acesta este motto-ul campaniei: "Fără scoală, să nu aștepte nimeni, nici părinți buni, nici fii buni, şi prin urmare, nici stat bine organizat si bine cârmuit si păstorit", atrăgea atenţia scriitorul I. Heliade Rădulescu. Aceasta perspectivă i-a impulsionat pe voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului să iniţieze acest proiect menit să faciliteze accesul tinerilor la educaţie denumit "Rămâneţi în Şcoală!".

Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României, Prea Fericitul Parinte Daniel, și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.