31 ianuarie 2023

180 de studenţi FJSC vor face practică în 2023 la posturile de radio Kiss FM, Magic FM şi Rock FM

Distribuie pe rețelele tale sociale:

FJSC şi AG RADIO HOLDING au semnat un acord de parteneriat media.

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, a Universităţii din Bucureşti şi posturile de radio Kiss FM, Rock FM, Magic FM şi ASHA Radio aparţinând AG RADIO HOLDING – grupul radio numărul 1 din România – au semnat un acord de parteneriat media care asigură practica profesională pentru 180 de studenţi în anul 2023.

Decanul Facultăţii de Jurnalism, profesorul Antonio Momoc, a declarat că „studenţii Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a UB vor avea oportunitatea de xorimare şi afirmare în programe de practică la staţiile AG RADIO HOLDING începând cu ianuarie 2023. Mulţumesc dlui Director General, AG Radio Holding, Florin Ciobîcă pentru deschiderea pe care a arătat-o din primul moment când i-am propus acest parteneriat. Mulţumiri şi fostului meu student, acum prezentator ştiri Rock FM, Kristin Bucur, cel care va coordona proiectul în redacţie şi care a susţinut de la început acordul de parteneriat. Vocea tinerilor studenţi, viitori jurnalişti sau oameni de radio se va auzi la postul ASHA FM: studenţii vor asista în studio la emisiunile Kiss FM şi, cu creativitatea şi spontaneitatea lor, vor pune în aplicare cunoştinţele teoretice din facultate în programele ASHA FM.”
În cadrul parteneriatului, AG RADIO HOLDING şi FJSC vor dezvolta împreună proiectul ASHA Radio, studenţii FJSC vor efectua stagii de practică în studioul ASHA şi vor redacta ştiri şi articole pentru platformele online ale staţiilor sub consilierea profesională a redactorilor de ştiri Kiss FM şi Rock FM.

Prodecanul FJSC cu problemele studenţeşti, lector univ. dr. Dan Podaru, va coordona din partea FJSC grupele de studenţi care vor intra în practică la AG RADIO HOLDING începând din ianuarie, pe tot parcursul anului 2023: „Este o şansă bună pentru această generaţie de studenţi, în special pentru cei care iubesc radioul. Competiţiile şi festivalurile studenţilor FJSC, evenimentele studenţeşti precum Serile FJSC sau Caravana FJSC vor fi povestite de ei pe ASHA Radio. Împreună, profesori din facultate şi oameni de radio din Kiss FM, vom organiza pentru studenţii FJSC ateliere, workshopuri şi cursuri radio şi împreună vom fi mai buni.”

Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii din Bucureşti şi-a propus să fie terenul de pregătire în domeniul Ştiinţe ale comunicării, menit să formeze profesionişti pentru industria marcom şi conceput să conlucreze cu redacţiile de ştiri, cu organizaţiile media, cu agenţiile de publicitate şi relaţii publice, pentru a profesionaliza industriile creative şi a licenţia profesionişti în comunicare publică, în jurnalism şi publicitate.

Viziunea FJSC este orientată către profesionalizarea presei, independenţa editorială, responsabilitatea şi respectul faţă de interesul public. Etica profesională în comunicarea publică, în utilizarea noilor tehnologii, educaţia media şi combaterea dezinformării reprezintă principiile academice şi instrumentele formării profesionale prin care încurajăm o cultură politică a participării şi implicării democratice.

Misiunea instituţională a FJSC este una strategică de formare a unor jurnalişti şi comunicatori responsabili cu obiectivul major al protejării interesului public, al informării corecte a opiniei publice şi al promovării valorilor democraţiei contemporane.

Sursa foto Unibuc