27 septembrie 2022

19 migranţi ascunşi în TIR-uri, depistaţi în ultimele 24 de ore, la frontiera cu Ungaria

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac şi Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 19 cetăţeni din Nepal, Afganistan şi Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse bunuri.

* În data de 21.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje cu platformă, respectiv frigidere şi combine frigorifice, pentru societăţi comerciale din Germania şi Franţa.

În urma efectuării controlului amănunţit al automarfarelor, câinii de serviciu au semnalat prezenţa unor persoane în mijlocul de transport, iar după deschiderea semiremorcilor, au fost descoperiţi 13 cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

* Alt caz a fost înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, unde poliţistul de frontieră care se afla în exercitarea atribuţiilor specifice a fost informat de către un cetăţean bulgar, şofer al ansamblului rutier format din cap tractor înmatriculat în Bulgaria şi semiremorca înmatriculată în Danemarca ce transporta electronice pentru o societate din Danemarca, despre faptul că în timp ce se afla într-o parcare situată în apropierea localităţii Nădlac, efectuând pauza, a auzit zgomote în semiremorcă, motiv pentru care s-a deplasat în P.T.F. Nădlac.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în semiremorcă, ascunse printre marfa transportată, şase persoane.

La cercetări, colegii noştri au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Bangladesh, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră

Sursa foto Politia de frontiera