10 august 2022

2.011 persoane şi-au găsit un loc de muncă cu sprijinul AJOFM Prahova

The woman works at home and uses a smart phone and a notebook laptop computer. Silhouette of a busy woman. She holds and using phone.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Până la sfârsitul lunii aprilie 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Prahova au fost încadrate în muncă 2.011 persoane, dintre care 960 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1.087 au peste 45 de ani, 317 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 125 au între 30 şi 35 de ani, 117 sunt tineri între 25 şi 30 de ani (47 tineri NEETs) iar 365 sunt tineri sub 25 de ani (302 tineri NEETs).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 971 provin din mediul urban, iar 1.040 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale (623), urmate de cele cu studii gimnaziale (551). Numărul celor cu studii studii profesionale şi şcoala de ucenici este de 480, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 228.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Prahova, 692 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, pana la 30 aprilie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 4.509 persoane.

Pentru mai multe informaţii despre activitatea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, puteţi accesa www.anofm.ro

Compartiment Comunicare
AJOFM Prahova

Sursa foto: Pixabay