Publicat: 14 August, 2020 - 13:52
Share

La data de 12.08.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat şi măsura controlului judiciar faţă de o altă inculpată, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic intern de droguri de risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna noiembrie 2019, pe raza oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, inculpatul a înfiinţat, cultivat, îngrijit şi deţinut, fără drept, în vederea distribuirii şi vânzării către alte persoane, o cultură ilicită de plante de cannabis, pentru care a procurat mai multe ustensile specifice prin comenzi realizate pe site-uri de specialitate, inclusiv pe nume fictive.

În cauză s-a stabilit faptul că, pe parcursul desfăşurării activităţii infracţionale acesta a fost ajutat de către o altă inculpată.

În acest sens, la data de 12.08.2020, procurorii DIICOT - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 2 percheziţii domiciliare, pe raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a oraşului Voluntari, judeţul Ilfov, la domiciliile celor doi inculpaţi.

Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare, la locuinţa inculpatului, a fost identificată o cultură de cannabis, formată din 40 de plante, lămpi, ventilatoare, stabilizatoare de tensiune, filtre (în valoare de aproximativ 25.000 de lei), 5 plante tăiate ce proveneau din aceeaşi cultură, un kilogram de muguri de cannabis, 4 grindere, 2 cântare electronice, 5 kilograme de masă vegetală uscată, un laptop şi un telefon mobil.

De asemenea, la domiciliul inculpatei, au fost identificate şi ridicate 3 grame de ciuperci halucinogene, LSD, 5 grame cannabis şi suma de 7.900 de euro.

La data de 13.08.2020, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.Comunicat de presă - DIICOT

Tag-uri Institutii: