27 noiembrie 2021

2 percheziţii la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale

Distribuie pe rețelele tale sociale:

 

 

Urmare a percheziţiilor efectuate la data de 25 octombrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din Neamţ au identificat, în urma verificărilor efectuate asupra elementelor de identificare ale autoturismelor descoperite, un alt autoturism de lux, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, care figura ca fiind furat, din data de 31 august a.c., de pe teritoriul Spaniei.

În fapt, la data de 25 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Neamţ, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ şi în baza colaborării cu grupul de acţiune constituit la nivel european în cadrul planului de acţiune „FRONTEX”, au acţionat în judeţul Neamţ, pe linia combaterii infracţiunilor de furt şi trafic de autovehicule de lux.

Astfel, în urma a 2 percheziţii la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale, din Bârgăoani, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea confiscării, un autoturismul de lux înmatriculat în Marea Britanie, ce figura furat de pe teritoriul acesteia, care se afla în proces de dezmembrare, ansamble, subansamble şi alte componente auto, despre care există suspiciunea că provin din traficul ilicit de autoturisme.

Totodată, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente şi înscrisuri, reprezentând livrări de componente din ultimii doi ani de zile.

2 persoane au fost conduse la sediul IPJ Neamţ, în vederea audierii.

Faţă de acestea poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să fie dispusă extinderea cercetărilor şi cu privire la alte infracţiuni.

În activităţi au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Serviciului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, Serviciul Criminalistic, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române