5 octombrie 2022

20 de mandate de percheziţie domiciliară la persoane bănuite de camătă, şantaj, lovire sau alte violenţe şi contrabandă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Oraşului Corabia din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară, în oraşul Corabia şi municipiul Caracal, la persoane bănuite de camătă, şantaj, lovire sau alte violenţe şi contrabandă.

Din cercetări a reieşit că, din 2016 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnaţi, ar fi folosit violenţa sau şantajul împotriva acestora.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 5 mandate de aducere.

Percheziţiile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Olt, poliţiştilor din cadrul Serviciului Judeţean de Transporturi Olt, poliţiştilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt, jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt şi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt