12 august 2022

20 de percheziţii domiciliare în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt şi Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La data de 4 august a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice Dâmboviţa au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt şi în municipiul Bucureşti.

Percheziţiile au fost efectuate la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane care ar fi atestat în fals că ar fi livrat mărfuri.

Reprezentantul unei societăţi din oraşul Găeşti este bănuit că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de deşeuri feroase, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de 9.286.354 de lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Teleorman şi Olt, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, precum şi al efectivelor din cadrul Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, măsurile legale urmând a fi dispuse după administrarea mijloacelor de probă necesare. Comunicat de presă – Inspectoratul General al Poliţiei Române