27 iunie 2022

20 de percheziţii domiciliare la locuinţe aparţinând persoanelor bănuite de braconaj

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii din Botoşani au acţionat pentru depistarea persoanelor care desfăşoară activităţi de braconaj, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional.

Astfel, la data de 30 decembrie 2021, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au efectuat 20 de percheziţii domiciliare, în judeţul Botoşani, la locuinţe aparţinând persoanelor bănuite de braconaj.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trofee de vânătoare, arme letale confecţionate artizanal (suliţe), arme neletale supuse autorizării (o arbaletă şi un pistol), fragmente din piele de animale sălbatice şi 35 de kilograme de articole pirotehnice.

De asemenea, au fost descoperiţi 29 de câini din rasa Ogar, deţinuţi fără forme legale, astfel că deţinătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în cuantum de 22.000 de lei.

În urma descinderilor, 9 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunilor de braconaj, orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunile au fost efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Săveni, Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti, ai Poliţiei Oraşului Ştefăneşti şi ai Biroului de Protecţie a Animalelor.