24 octombrie 2021

20 de percheziţii domiciliare şi 14 verificări economice

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La această oră, poliţiştii din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 20 de percheziţii domiciliare şi 14 verificări economice, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Brăila, Buzău şi Constanţa, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Persoanele bănuite, prin intermediul a 27 de societăţi, ar fi eludat plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, prin evidenţierea în actele contabile de operaţiuni nereale, fiind cauzat un prejudiciu de un milion de lei.

De asemenea, vor fi puse în aplicare 17 mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, ce vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.

La acţiune, participă poliţişti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Brăila, Buzău şi Constanţa.