29 iunie 2022

20 martie – Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În fiecare an, la 20 martie, este marcată Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, un eveniment iniţiat în 2001, de Asociaţia Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret.

Ziua are un mesaj general: „Să ducem astăzi, un copil la teatru!”

Ce poate fi mai frumos decât să petreci timp de calitate cu copilul sau cu elevul tău?

De multe ori, teatrul are menirea de a reprezenta primul contact al copiilor cu arta şi dezvoltă, astfel, interesul, atracţia şi preocuparea pentru creaţie, valoare şi originalitate. Astfel, e de la sine înţeles că teatrul pentru copii dezvoltă imaginaţia, dar şi intelectul, sporeşte capacitatea de conştientizare, pricepere şi adaptare a micului om la tot ce înseamnă lumea înconjurătoare; copiii pătrund în noi universuri, cunosc personajele şi poveştile lor şi învaţă să trăiască frumos.

Cadoul Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, atât pentru copii cât şi pentru părinţi constă în intrarea liberă la spectacol, în limita locurilor disponibile. Vă invităm, astfel, cu mic, cu mare să vă bucuraţi de frumoasa poveste pe care o imaginează spectacolul „Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vişniec, regia Ioan Brancu.

„Extraterestrul care îşi dorea ca amintire o pijama” este, aşa cum spune chiar autorul, un spectacol cu poveşti de adormit copiii şi de trezit uşor părinţii, un spectacol pentru toată familia.

Echipa de producţie:
Regia artistică: Ioan Brancu
Autor: Matei Vişniec
Scenografia: Ana Maria Condruz
Coregrafia: Andreea Duţă
Muzica: Cari Tibor
Light design: Lucian Moga
Video design: Andrei Cozlac

Distribuţia:
Cristina Florea, Horia Andrei Butnaru, Clara Popadiuc, Răzvan Bănuţ, Alexandru Marin, Delu Lucaci, Diana Lazăr, Cosmin Panaite, Cătălin Ştefan Mîndru, Bogdan Amurăriţei

Durata spectacol: 1h10min.
Vă aşteptăm, cu drag, la teatru!
La mulţi ani Teatrului pentru Copii şi Tineret!