Publicat: 16 August, 2019 - 12:00

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu organizează în perioada 15 - 18 august 2019 unul dintre cele mai mari târguri de meşteri populari din ţară. Timp de 4 zile, aleile muzeului şi casele tradiţionale din muzeul în aer liber prind viaţă prin prezenţa meşteşugarilor din toată ţara. La eveniment sunt aşteptaţi peste 10.000 de vizitatori.

200 de meşteri populari din toate zonele etnografice ale ţării, dar şi din Republica Moldova, vor fi prezenţi în perioada 15 - 18 august la Muzeul ASTRA din Sibiu pentru a participa la Târgul Creatorilor Populari. Încă din anul 1983, evenimentul reuneşte meşteri populari de diferite etnii, care au învăţat tainele meşteşugurilor tradiţionale de la strămoşi şi încearcă să le ducă mai departe.

"Târgul Creatorilor Populari reprezintă o carte de vizită pe care Muzeul ASTRA o lasă atât în rândul vizitatorilor, cât şi în rândul meşterilor populari care vin şi revin an de an aici. Atelierele interactive, produsele, poveştile autentice făurite aici, în inima satului românesc, reconfirmă Muzeul Astra din Sibiu ca fiind un pol al culturii. Prin astfel de proiecte descoperim şi redescoperim Muzeul ca spaţiu prielnic dezvoltării unei interacţiuni exponenţiale între propovăduitorii şi beneficiarii actului cultural", a declarat Ciprian Ştefan, directorul general al Muzeului ASTRA.

Pe toată durata târgului, reprezentantele Asociaţiei Semne Cusute, coordonate de arhitectul Ioana Corduneanu, vor susţine ateliere demonstrative de croit, cusut, brodat ii şi cămăşi tradiţionale, la Gospodăria din Râşculiţa. Cu acest prilej, doamnele de la Semne Cusute vor prezenta aici în premieră colecţia "Croi mindful design". De asemenea, începând de joi, 15 august, până duminică, 18 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri organizate de Ansamblul Haiducii din raionul Rezina, Rep Moldova. În program mai regăsim şi ateliere de teatru interactiv (Hocus Pocus Trulala din Sibiu) şi spectacole de dansuri şi de muzică populară la Târgul de ţară în Muzeul în aer liber.