Publicat: 10 August, 2015 - 12:48
Share
Domeniul Stirbey - gazda ceui mai important concert al verii

Britanicii de la Kasabian care au adus hiturile proprii - "Eez-Eh", "Bumblebee" si "Vlad the Impaler" -, umorul The Wombats, ce s-a intors la ceea ce componentii trupei au numit "cel mai frumos festival din lume" si ritmurile disco vesele ale formatiilor din program au fost ingredientele pentru ultima zi Summer Well 2015, cea de duminica.

Formatia care a incheiat evenimentul din 2015, pe domeniul Stirbey, Kasabian, a aparut pe scena in timp ce pe ecranul din spate era scris mare numele noului album lansat de artisti - "48:13".
Dupa primele cantece, "Bumblebee" si "Shoot the Runner", solistul trupei a privit, de pe scena, publicul format din mii de persoane si a marturisit: "I am godsmacked" ("Sunt uluit" - n.red.). A urmat hitul "Eez-Eh", care a electrizat spectatorii, coverul "Word Up", "Goodbye Kiss" si "Switchblade Smiles".

Spre finalul show-ului, cei de la Kasabian au cantat o piesa al carei nume este inspirat din mitologia romaneasca - "Vlad the Impaler".
"Multumesc fiecaruia in parte, mai ales fetelor din fata scenei", a spus Tom Meighan inainte de a canta, la bis, un alt cover, "Praise You" - dupa Fatboy Slim.
Printre ultimele acorduri cu care publicul a ramas in amintire dupa concertul Kasabian s-au regasit cele de la celebra piesa Rolling Stones - "Sympathy for the Devil".
Cea de-a doua zi a Summer Well, un festival care a transformat domeniul Stirbey intr-o oaza a muzicii, a fost deschisa de londonezul Christopher Taylor (Sohn), un apreciat muzician si compozitor care traieste in prezent in Viena. In 2012 a lansat EP-ul "The Wheel", iar in 2014 albumul "Tremors". El a "incalzit" publicul "festivalului vacanta" pentru artistii care au urmat pe scena de la Summer Well.
Louisa Rose Allen (Foxes) a transmis publicului ritmurile din zona electro-dance. Artista s-a bucurat de un mare succes inca de la primele melodii lansate. A cantat in turneu cu Marina & the Diamonds, melodiile ei fiind pe coloana sonora a serialului "Gossip Girl", iar colaborarile din zona dance-electronica au continuat cu Andy C si Rudimental.Cei de la Jungle au incantat publicul cu muzica dance care a semanat cu ritmurile celor de la Bee Gees.

"Aveti o tara minunata frumoasa. Va multumim ca ne-ati primit", a spus Josh Lloyd-Watson, fondator al trupei Jungle alaturi de Tom McFarland.
Cei de la Jungle au remarcat si cele doua steaguri ale Romaniei care au fost fluturate in public.
"Este o zi minunata. Multumim ca ne acompaniati. (...) Ne plac steagurile voastre", a mai spus Josh Lloyd-Watson.
In final, el le-a multumit celor din public si le-a spus ca sunt "incredibili".
Dupa ce au cantat in primul an de Summer Well, The Wombats s-au intors duminica seara pe domeniul Stirbey pentru cea de-a cincea editie a festivalului cu un nou album, "Glitterbug", ce se bucura de succes international.
De altfel, vocalul The Wombats a spus, in timpul show-ului ca Summer Well este "probabil cel mai bun festival din lume". Cu un umor dublat de ritmuri indie rock si punk, artistii britanici au indemnat publicul sa faca "mosh pit", adaugand ca aceasta este "activitatea aceea prin care oamenii se lovesc unii de altii", au facut concursul de "cel mai urat dans din lume", inainte de piesa "Give Me a Try", au adus un simpatic omagiu unei formatii cult cu "Let's Dance to Joy Division" si si-au incheiat concertul cu un salt al vocalului de pe tobe.

Summer Well a reunit, timp de doua zile, sambata si duminica, in jur de 20.000 de fani ai muzicii, in cadrul unui eveniment cu aer de picnic muzical, unde tineri sau familii cu copii au putut sa se plimbe, sa participe la activitati inedite si sa vada trupele preferate.