Publicat: 11 Iulie, 2014 - 14:05
Share

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat doi cetăţeni români care transportau cu o căruţă 20.000 ţigarete cu timbru de acciză R. Ucraina, pe care au declarat că le-au descoperit în apropierea liniei de frontieră.

În data de 10 iulie a.c., în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Dorohoi şi S.T.P.F. Botoşani  - I.T.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun. 
În cadrul acestei acţiuni, în jurul orelor 19.00, lucrătorii noştri au depistat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Hilişeu-Crişan, două persoane care se deplasau cu un atelaj hipo în care se afla un colet voluminos, acoperit cu iarbă. 
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbaţii sunt cetăţenii români P.C. şi S.C., ambii cu domiciliul pe raza judeţului Botoşani. Cei doi bărbaţi au declarat că au găsit coletul în apropierea liniei de frontieră.
    Coletul conţinea cantitatea de 20.000 ţigarete marca Monte Carlo, cu timbru de acciză Republica Ucraina.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. 
    Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 8.888 lei a fost reţinută în vederea confiscării, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.