7 decembrie 2021

21 de artişti plastici dobrogeni îşi prezintă povestea în cadrul expoziţiei „Dialoguri cromatice”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Iubitorii de artă sunt invitaţi joi, 30 septembrie, începând cu ora 18:30, la Biblioteca Judeţeană „I.N. Roman” din Constanţa, unde va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Dialoguri cromatice”. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Artişti Dobrogeni”, sub coordonarea preşedintelui fondator al asociaţiei, Mirela Iuliana Turtoi.

Expoziţie prezintă povestea celor 21 de artişti plastici dobrogeni, exprimată în culori, într-un dialog cromatic cu referire la activitatea acestora din ultimul an.

Evenimentul va fi deschis de Corina Apostoleanu şi prezentat de publicistul şi muzeograful drd. Geta Deleanu. Actul de cultură va fi completat de cadoul muzical oferit de soprana Mihaela Ionescu şi mezzosoprana Gabriela Dobre, acompaniate la pian de prof. Alla Bivol.

„Dialoguri cromatice” vine în susţinerea necesităţii de dezvoltare a sentimentului de apartenenţă la un popor cu istorie culturală, pe meleaguri cu peisaje inedite, sentiment completat cu emoţia şi sensibilitatea pe care o transmit artiştii dobrogeni prin creaţiile lor.

Expoziţia rămâne pe simeze, până pe 21 octombrie. Intrarea este liberă.