26 iunie 2022

21 de percheziții domiciliare la sediul unor societați comerciale și locuinţele unor persoane

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, efectuează 21 de percheziții, la sediul unor societăți comerciale și locuinţele unor persoane, pentru destructurarea unei grupări infracționale implicate în fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații.

În ziua de 29 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș efectuează 21 de percheziții domiciliare, în București și în județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, la sediul unor societați comerciale și locuinţele unor persoane.

Din cercetări a rezultat faptul că, în contextul situației epidemiologice SARS-CoV-2, contra unor avantaje materiale, reprezentanții unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul București, ar fi încheiat, fictiv, contracte de cesiunev a drepturilor de autor, care ar fi fost înmânate mai multor persoane fizice din județele Argeș, Ilfov, Ialomița, Teleorman și București, în vederea obținerii de indemnizații lunare de sprijin pentru drepturi de autor și conexe, de la bugetul de stat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 360.000 de lei.

28 de persoane vor fi conduse la sediul poliției, pentru audieri.

La acțiune participă 65 de polițiști specializați în investigarea criminalității economice și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratelor de poliție din județele Argeș, Ilfov, Ialomița și Teleorman, precum și din cadrul D.G.P.M.B.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.Comunicat de presa: IPJ ARGEȘ