3 decembrie 2021

21 migranti ascunşi în TIR-uri, depistaţi de poliţiştii de frontieră din vestul ţării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat 21 cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în trei automarfare.

* În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, aliaje din aluminiu şi obiecte sanitare pentru societăţi din Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, cincisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Eritreea, Afganistan şi Etiopia, cu vârste cuprinse între 14 şi 37 ani, majoritatea solicitanţi de azil în România.

* Şi la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, tot în cursul zilei de ieri, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean R. Moldova, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în R. Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire, diverse mărfuri, pe ruta Bulgaria-Belarus.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi, în compartimentul marfă al semiremorcii, şase cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În toate situaţii, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F Oradea: Comisar-şef de poliţie BONDAR LAURA BEATRICE