Publicat: 20 Martie, 2017 - 09:32
Share

Ministerul Apelor şi Pădurilor împreună cu Administraţia Naţională „Apele Române”, Apa  Nova şi Academia de Ştiinţe Tehnice din România organizează miercuri, 22 martie, ora 10.00, la Palatul Parlamentului, sala Nicolae Iorga, evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei.

La eveniment sunt invitati să participe atât actuali şi fosti ministri ai mediului, cât şi parlamentari din Comisiile de mediu, reprezentanti ai Organizatiilor Neguvernamentale, academicieni, profesori, sportivi dar şi specialişti din domeniul apelor. Tema propusă de Naţiunile Unite pentru evenimentul din acest an este  “APA ŞI APA UZATĂ ”.

Ziua Mondială a Apei va fi sărbatorită şi de cei mici în Parcul Herastrau, intrarea principală,  începand cu ora 11. Ei vor încerca să îşi imagineze cu creta pe asfalt cum ar arăta lumea celor mici fără apă.

De 25 de ani, omenirea sărbătoreşte, în fiecare an, pe 22 martie Ziua Mondială a Apei (World Water Day).  Naţiunile Unite asupra Mediului Înconjurator de la Rio de Janeiro au decis în 1992 prin rezoluția 47/193, ca statele să dedice în fiecare an, în preajma solstiţiului de primăvară, o zi în care oamenii să conştientizeze că apa este una dintre resursele indispensabil vieţii.