Publicat: 13 Februarie, 2018 - 09:30

În această dimineaţă, poliţiştii din Dâmboviţa efectuează 22 percheziţii, la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste un milion de euro, prin infracţiuni economice.

La data de 13 februarie a.c., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, ordine publică, investigaţii criminale şi luptători pentru acţiuni speciale din cadrul Inspectoratorului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, efectuează 22 percheziţii, în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Argeş şi Prahova.

Acţiunea vizează destructurarea unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2014-2017, cei în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidenţiat în contabilitate venituri obţinute în urma operaţiunilor cu materiale reciclabile.

De asemenea, aceştia ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de cheltuieli fictive.

Prejudiciul cauzat este de peste un milion de euro.

La activităţi participă şi poliţiştii din Târgovişte, Găeşti, Pucioasa şi Fieni, precum şi efective din Bucureşti, Giurgiu, Argeş şi Prahova.

Tag-uri Nume: