Publicat: 22 Septembrie, 2019 - 10:47
Timp de mai multe ore este interzisa circulatia vehiculelor cu motor in anumite zone din Bucuresti

 

"Pe 22 septembrie 2019, intre orele 9,00 si 17,00, se interzice circulatia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculelor electrice cu 2, 3 sau 4 roti in arealul: bulevardul Decebal - de la strada Dristorului pana la Piata Alba Iulia, bulevardul Unirii - de la Piata Alba Iulia pana la Piata Constitutiei, fara afectarea traficului pe bulevardul Libertatii, iar la intersectia cu strada Dristorului cu bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia", prevede proiectul de hotarare al CGMB.

Initial, data la care era sarbatorita Ziua fara masini a fost 17 iunie, stabilita de Asociatia pentru Transport Ecologic, din Marea Britanie, in 1997. Evenimentul era marcat pe plan local, in cadrul Saptamanii Transportului Verde.

Un an mai tarziu, francezii au avut ideea infiintarii campaniei "In oras, fara masina personala!". Incepand cu anul 2000, aceasta initiativa a fost promovata de Comisia Europeana pentru spatiul comunitar. Ulterior, evenimentul a fost organizat de tot mai multe orase din intreaga lume, astfel incat Ziua fara masini a devenit internationala.

Pe plan european, Ziua mondiala fara masini este precedata de Campania Saptamana europeana a mobilitatii, programata, anual, intre 16 si 22 septembrie.

In ziua de 27 august 2019, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a hotarat ca 22 septembrie sa fie desemnata "Ziua fara autoturisme" in Capitala.