Publicat: 3 Iulie, 2020 - 12:28
Share

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat douăzeci şi trei de cetăţeni din Siria, Palestina şi Egipt, care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.

Şoferul mijlocului de transport este cercetat pentru trafic de migranţi şi urmează a fi prezentat în fata instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În data de 2 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, în urma căreia au observat pe sensul de ieşire din ţară, înainte de a ajunge la controlul de frontieră, o autoutilitară, înmatriculată în România. Mijlocul de transport era condus de C.V., în vârstă de 31 de ani, din judeţul Hunedoara.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, în compartimentul de marfă, douăzeci şi trei de cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare, în vederea continuării cercetărilor.

Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din 22 de bărbaţi şi o femeie, din care 12 erau cetăţeni din Siria, 7 din Palestina şi 4 din Egipt, având vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, Austria, respectiv Suedia.

În urma cercetărilor s-a stabilit ca cei în cauză au mai fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră sătmăreni, în urmă cu câteva zile, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, cetăţenii au fost conduşi la Centru Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Şomcuta Mare.

Şoferul autoutilitarei este cercetat pentru trafic de migranţi, fiind reţinut pentru 24 de ore şi urmând a fi prezentat de procurorul de caz în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Autoutilitara, în valoare de 30.000 de lei, folosită la transportul persoanelor, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Tag-uri Institutii: