29 iunie 2022

Țara arde, coaliția face circ politic – fără pâine

CAM DEPUT vIORICA SANDU
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Strategia de guvernare din ultimele luni este “admirabilă, e sublimă, putem zice, dar lipseşte cu desăvârşire”, ca să-l cităm pe Caragiale.

Românii cumpără mâncare tot mai scumpă, iar facturile la utilități ne ard pe toți la buzunare. Preţul pâinii creşte văzând cu ochii, premierului îi este greu să înţeleagă care e problema, fiindcă el nu consumă pâine. La fel de greu îi e şi cetăţeanului de rând să accepte un şef de guvern, fost deținut, fie şi pentru 2 zile; un premier care încalcă legea cu bună ştiinţă, fără a clipi.  Că așa-i când îți faci singur legea.

Grav este că acest guvern nu încearcă să ne fure doar pe noi, cei de azi, ci ne îndatorează copiii și nepoții pe viață. Cu viteza record de 1000 euro/secundă la împrumuturi de stat, acest guvern își bate joc de prezentul și viitorul României.

În guvern e haos, prim-ministrul este persiflat, ironizat și discreditat din interiorul coaliției, în ciuda încercărilor disperate ale mămăițelor Turcan și Gorghiu de a minimaliza isprăvile domnului Goe, pardon, Cîțu.

Nu mai există raporturi de subordonare, nimeni nu mai dă socoteală nimănui, iar prim-ministrul este lipsit de interes pentru guvernare, fiind prins în focurile alegerilor din PNL.

În tot acest ridicol, Cîțu se ridică și anunță triumfător că ne paște o creștere economică fără precedent, comparând mere cu pere și anul 2020, adică o economie blocată de pandemie, cu 2021.

Cei 13% creştere economică trâmbiţaţi sunt de fapt doar un amărât de 1,9% . Și nici acela curat, ci rezultatul împrumuturilor aberante de 1000 euro/secundă ce nu au adus nici măcar un minim de bunăstare populaţiei.

Tot mai apăsaţi de grija traiului cotidian, românilor le rămâne doar să asiste la acest circ fără sfârşit și fără pâine.

 Deputat PSD

Viorica Sandu

foto: facebook