Publicat: 1 Decembrie, 2020 - 11:57
Share

Pandemia de coronavirus a dus la un nivel record numărul oamenilor care au nevoie de asistenţă umanitară ca să supravieţuiască, a avertizat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite, relatează AFP, Reuters şi dpa. De altfel, ONU a lansat în consecinţă un apel umanitar record la donaţii de 35 de miliarde de dolari pentru 2021.

Potrivit ONU, nu mai puţin de 235 de milioane de oameni, sau unul din 33 de locuitori ai lumii - de la 1 la 45 în acest an - vor avea nevoie de ajutor în anul care vine pentru asigurarea unor nevoi de bază ca mâncarea şi apa potabilă. Mare parte dintre aceştia trăiesc în Siria, Yemen, Afganistan, Republica Democrată Congo şi Etiopia. Este vorba de o creştere cu 40% în decurs de un an, relevă raportul privind perspectivele umanitare globale pe 2021 (Global Humanitarian Overview).

"Criza este departe de a se fi încheiat... bugetele de ajutor umanitar stau sub spectrul precarităţii, în condiţiile în care impactul pandemiei continuă să se agraveze pe plan global", a atras atenția într-un comunicat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: