Publicat: 16 Mai, 2018 - 09:12
Share

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 238 de percheziţii în Bucureşti şi pe raza a 28 de judeţe, în cadrul a 15 dosare penale de criminalitate organizată.

La data de 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, cu sprijinul mai multor unităţi de poliţie şi suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, efectuează 15 acţiuni operative, în cadrul mai multor dosare penale.

Sunt puse în executare 238 de mandate de percheziţie în Bucureşti şi 28 de judeţe (Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Galaţi, Brăila, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraş, Hunedoara, Timiş, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj şi Bistriţa Năsăud), urmând a fi audiate peste 290 de persoane.

Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate percheziţiile vizează comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

În alte dosare se efectuează cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

De asemenea, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deţinere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic.

Totodată, sunt efectuate percheziţii în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi mărturie mincinoasă.

La operaţiune participă peste 600 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, inspectoratelor de poliţie judeţene şi luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române.

De asemenea, la activităţi participă jandarmi din cadrul I.G.J.R., poliţişti din cadrul I.G.P.F. şi specialişti ai D.G.A.. Comunicat de presă - IGPR

 

Tag-uri Institutii: