20 mai 2022

239 de noi experţi şi verificatori de proiecte, după a doua zi de examene organizată de Ministerul Dezvoltării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, anunţă: 239 dintre cei peste 800 de candidaţi care au susţinut examenele de duminică, 19 decembrie, pentru a deveni verificatori de proiecte sau experţi tehnici au promovat examenul.

Numărul de 2.133 experţi şi verificatori existenţi înainte de acest examen a fost astfel majorat cu peste 10%, adaugă ministrul.

Candidaţii au susţinut examene pentru a deveni experţi şi verificatori de instalaţii electrice aferente construcţiilor, rezistenţă mecanică şi stabilitate pentru construcţii civile, industriale, agricole, energetice, miniere, pentru telecomunicaţii şi construcţii aferente reţelelor edilitare şi de gospodărie comunală, rezistenţă mecanică şi stabilitate pentru masivele de pământ, drumuri şi podeţe, piste aeroportuare, igienă, sănătate şi mediu înconjurător, instalaţii sanitare, economie de energie şi protecţia împotriva zgomotului.

Cseke Attila a subliniat: pentru instalaţii electrice aferente construcţiilor, de exemplu, avem în prezent 85 de verificatori de proiecte la nivel naţional şi, în urma examenelor, au promovat încă 45. De asemenea, pentru siguranţa în exploatare pentru construcţii au promovat 42 de verificatori. Astfel, numărul celor acreditaţi a fost mărit de la 77 la 119. Situaţia este similară pentru domeniul igienă, sănătate şi mediu înconjurător.

„După primele două zile de examinare, avem aproape 400 de noi experţi şi verificatori de proiecte”, a precizat ministrul dezvoltării, Cseke Attila, care a amintit că examenele de atestare tehnico-profesională au fost organizate, în premieră, simultan în 6 localităţi diferite (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov şi Constanţa).

Marţi s-a susţinut ultimul examen programat, iar, în această săptămână, vor fi publicate rezultatele obţinute şi în celelalte două zile ale acestei sesiuni de examinare.