Share
4 Sep 2012 - 19:14

Va propunem o trecere in revista a celor mai importante evenimente care au avut loc in ziua de Marți, 04 Septembrie:

Berceanu a fost numit vicepreşedinte al Senatului
 Radu Berceanu a fost ales, marţi, vicepreşedinte al Senatului, la propunerea PDL. Fostul ministru al Transporturilor a ocupat până în prezent funcţia de chestor al Senatului şi a anunţat în primăvară că nu mai intenţionează să candideze pentru un nou mandat de parlamentar. Nominalizarea lui Berceanu din partea PDL vine în condiţiile în care democrat-liberalii nu au reuşit să obţină în urma negocierilor cu Puterea un al doilea fotoliu de vicepreşedinte.

Basescu, prima apariție după invalidarea referendumului
Președintele Traian Băsescu a ținut primul discurs după invalidarea referendumului organizat pentru demiterea sa și întoarcerea la Palatul Cotroceni. El a vorbit în fața diplomaților români, la Palatul Cotroceni, declarând că, în perioada 3-6 Iulie, o majoritate parlamentara a considerat ca "poate face tandari statul de drept", ceea ce a facut ca Romania sa fie "pusa sub lupa" aliaților săi.

Judecătoarea Georgeta Barbălată a fost audiată la DNA
Judecătoarea Georgeta Barbălată, suspendată, Luni, din funcţie, s-a prezentat  la Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu noile acuzaţii aduse de procurori referitoare la divulgare de informaţii în cauze ce privesc siguranţa naţională.Procurorii DNA o acuză pe Georgeta Barbălată de divulgare de informaţii în cauze ce privesc siguranţa naţională, după ce i-ar fi spus fostului şef al SIPI Ilfov despre două mandate de interceptare.


Secretarul de stat în MAI, Constantin Chiper, citat în cazul privind Referendumul
Secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Constantin Chiper, din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a fost citat de procurori, pentru a fi audiat marţi în cazul privind referendumul, în care sunt cercetaţi Victor Paul Dobre, Ioan Căbulea şi Constantin Manoloiu.


Sondaj Imas: USL scade pentru a doua lună la rând
USL are în August 57,1%, dar a scăzut cu aproape zece procente faţă de perioada anterioară suspendării lui Traian Băsescu, potrivit unui sondaj IMAS realizat pentru Adevărul  în perioada 9-14  August.
Conform unui sondaj IMAS realizat pentru Adevărul, USL înregistrează 57% dintre opţiunile electoratului, PDL - 17%, iar PP-DD - 14%.Pe următorul loc se află UDMR, cu o cotă de 5,8%. Sub pragul electoral se situează PRM cu 3%, PNG - 0,6% şi UNPR - 0,3%.


 

Format: