Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Luni, 05 Noiembrie 2012:

- ARD și-a lansat candidații
Alianța România Dreapta și-a lansat Luni, la Opera Română, candidații pentru alegerile parlamentare din 9 Decembrie. Evenimentul a fost organizat ca o replică la fastuoasa lansare a candidaților USL care a avut loc la Arena Națională.
Lansarea celor 452 de candidați a durat două ore și a beneficiat de prezenta a circa 800 de persoane. "Va fi o intalnire decenta, de oameni decenti" si nicidecum "o manifestare de tip nord-coreean", anunța co-președintele ARD Mihai Răzvan Ungureanu, cu trimitere la manifestarea USL la care au participat zeci de mii de persoane aduse cu autocarele din întreaga țară.

- Premiul Nobel pentru Pace acordat UE, contestat
Biroul Internatțional Permanent al Pacii (BIP) contestă acordarea Premiului Nobel pentru Pace Uniunii Europene, afirmând că forul european nu este unul dintre "campionii pacii" pe care fondatorul premiilor, suedezul Alfred Nobel, ar fi dorit să-l recompenseze. Organizația, care reuneste 300 de grupări activiste din 70 de state, cere, într-o scrisoare deschisă adresată Fundatiei Nobel din Suedia, ca recompensa de 932.000 milioane de euro sa nu fie platită.

- Patru președinți de birouri electorale din Mehedinți au fost trimiși în judecată pentru fraude la referendum
Patru președinți de birouri electrorale din județul Mehedinți au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului General pentru fraude depistate la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu.Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în dosarul privind referendum din Mehedinţi şi au dispus, Luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor Dumitru Mirea, Liviu Cătălin Bondoc, Gheorghiţa Burcu şi Manuela Carina Micu sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută de art. 55 alin. 1 din Legea 3/2000.


- Armata Română nu are bani pentru Parada Militară din 1 Decembrie
Anul acesta, Ministerul Apărării nu are alocat însă nici măcar un leu pentru Parada Militară din 1 Decembrie.
 O paradă costa în jur de un milion de euro. Mai mult de jumătate din bani se cheltuie cu diurnele celor peste 1.000 de soldaţi care vin în Capitală. Restul reprezintă cheltuieli cu motorină, cherosen şi cu întreţinerea tehnicii militare.În aceste condiţii, se ia în calcul organizarea unei parade mai restrânse, la care să participe doar soldaţi. Asta însă şi în funcţie de diferiţi sponsori pe care ministerul îi va găsi până atunci.Ministrul Apărării Naţionale susţine că astfel de parade trebuie evitate şi în anii următori. Şi asta pentru că banii pot fi utilizaţi mult mai eficient, pentru programe de antrenament al soldaţilor sau pentru achiziţia de echipamente necesare soldaţilor români care desfăşoară misiune de menţinere a păcii în Afganistan.

 

- Atacatorul de la oficiul poştal din Capitală rămâne în arest
Bărbatul care a intrat cu un topor în sediul unui oficiu poştal din sectorul 6 al Capitalei rămâne în arest preventiv.
Magistraţii au respins recursul acestuia prin care cererea să fie cercetat în stare de libertate.
Florin Niedbala a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, după ce săptămâna trecută a ameninţat mai multe persoane aflate în incinta oficiului poştal.Bărbatul este urmărit penal pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.


Bogdan Chirieac îi dă în judecată de brokerul Sima și pe jurnalistul Liviu Avram
Jurnalistul Bogdan Chirieac îl dă în judecată pentru calomnie pe brokerul refugiat în Islanda, Cristian Sima. Chirieac cere daune morale în valoare de 1.500.000 dolari, plus daune materiale. De asemenea, Chirieac îl va da in judecata și pe jurnalistul Liviu Avram, „care a publicat un articol conținând acuzații nefondate”, urmând să-i se ceară daune morale de 640.000 dolari, la care se adaugă și daune materiale.


-Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, deferit justiţiei de DNA
Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, remus Mitrea, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, find acuzat de opt infracţiuni de luare de mită, din care unele in forma continuata şi o infracţiune de dare de mită, în forma continuată. El a fost acuzat că a pretins bani de la firme care doreau să obţină aviz de mediu.

- Adrian Năstase face plângere la CEDO
Judecătorii instanţei supreme au amânat, Luni, pentru a doua oară, judecarea contestaţiei fostului premier Adrian Năstase, pentru 3 Decembrie. Potrivit avocatului lui Adrian Năstase, echipa pregăteşte acum o plângere la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.Avocaţii fostului premier s-au arătat foarte nemulţumiţi de faptul că instanţa nu a motivat nici până acum decizia de condamnare, deşi au trecut aproape cinci luni de când aceasta a fost pronunţată şi în condiţiile în care judecarea recursului a durat o lună de zile, iar pronunţarea deciziei două săptămâni.


 

5 Noi 2012 - 19:17

Format: 

Rubrici: 

Topic: