Share

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Marți, 06 Noiembrie 2012:

- Delegaţia FMI a venit în România
Delegaţia Fondului Monetar Internaţional a revinit Marţi în România, pentru a discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre evoluţiile economice recente, politica fiscală şi monetară, dar şi despre aplicarea reformelor structurale. Alături de reprezentanţii FMI, în Capitală sosesc şi experţi ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Guvernanţii se declară pregătiţi, deşi multe dintre promisiuni nu au fost respectate. Misiunea FonduluI Monetar Internaţional va trece în revistă progresele pe care România le-a făcut de la ultima vizită de evaluare, din luna August.

- Seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica din Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul principal de politie Ioan-Nicolae Cabulea, cu functie de secretar de stat în MAI, a fost schimbat din funcție
Cabulea a fost înlocuit cu generalul Anghel Andreescu, fost șef al Jandarmeriei Romane. În luna August, secretarul de stat în MAI Ioan Nicolae Cabulea, șeful Departamentului de Ordine și Siguranța Publică din MAI, a fost pus sub învinuire de procurorii Parchetului General, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în dosarul listelor electorale folosite la referendum.


- CNA oprește emisia ANTENA 1, PRO TV şi KANAL D
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, Marți, sancționarea a trei televiziuni din România, ANTENA 1, PRO TV şi KANAL D, prin oprirea emisiei Miercuri, pentru 10 minunte, începând cu ora 19:00, din cauza materialelor difuzate cu Mărioara Zăvoranu şi Corneliu Vadim Tudor în care îşi adresau cuvinte jignitoare. Decizia a fost luată după ce, săptămânile trecute, cele trei posturi de televiziune au difuzat emisiuni şi materiale cu europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor, mama Oanei Zăvoranu - Mărioara, dar şi cu Mariana Moculescu în care aceştia îşi adresau unul altuia cuvinte jignitoare.

- Blejnar a suplimentat plângerea impotriva procurorului care l-a trimis în judecată în dosarul "Motorina"
Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezenat la Tribunalul Braşov, Marţi, la ora 10.00, în dosarul în care este judecat alături de alte 16 persoane pentru constituire sau sprijinire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu evaluat, până acum, la aproape 22 de milioane de lei. Blejnar a declarat  că a suplimentat plângerea de la CSM împotriva procurorul de caz Marian Drilea, afirmând că dosarul a fost constituit din "joaca" acestui procuror. Instanţa a fixat un nou termen pentru 4 Decembrie, din lipsă de procedură, după ce societăţile comerciale implicate în acest dosar nu şi-au stabilit mandatari care să îi reprezinte în instanţă.

- Nicolae Rotileanu, eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei
Nicolae Rotileanu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii semnate de premierul Victor Ponta şi publicată, Luni, în Monitorul Oficial. Nicolae Rotileanu a fost numit în funcţie de premierul Victor Ponta la 24 mai. Anterior, el a ocupat postul de consilier al premierului Tăriceanu până în decembrie 2008, când a demisionat odată cu preluarea mandatului de către Guvernul Boc.

- Mircea Diaconu se retrage din politică și începe un nou film
Senator PNL Mircea Diaconu, a declarat, Marţi, că se retrage din viaţa politică și că revine la statutul lui de cetăţean simplu, precizând că în cinci zile începe un film - "Cu buletinul la Paris", în care va avea rolul principal. Senatorul liberal Mircea Diaconu s-a prezentat Marți la sediul Parchetului de pe langă Inalta Curte de Casatie și Justitie, pentru a fi audiat în dosarul în care este cercetat pentru săvârsirea infracțiunii de conflict de interese. Procurorii au început urmărirea penală împotriva lui Mircea Diaconu în luna Ianuarie, pentru conflict de interese, în urma unei sesizări venite de la Agenția Naționala de Integritate. ANI susține că Mircea Diaconu, director al Teatrului 'C. I. Nottara', și-ar fi angajat nelegal soția în funcția de regizor artistic.In luna Iunie, procurorii au extins cercetările în cazul lui Mircea Diaconu, iar pe 19 Iunie acesta și-a dat demisia din funcția de ministru al Culturii.


- Prefecţii din Dolj, Mureş, Brăila şi Botoşani au fost demiși
Executivul a decis eliberarea din funcţie a prefecţilor din judeţele Dolj, Mureş, Brăila şi Botoşani.
Adrian Constantinescu a fost retras din postul de prefect al judeţului Botoşani şi înlocuit cu deputatul PSD Costică Macaleţi, care a mai lucrat ca prefect de Botoşani în perioada 2001-2004.În judeţul Dolj, în locul Elenei Costea a fost numit prefect Marius Cristinel Deca, iar la Brăila a fost numită la conducerea prefecturii Mihaela Marcu.
În judeţul Mureş a fost numit prefect Corneliu Grosu, în prezent senator UNPR.
 


 

6 Noi 2012 - 19:56

Format: 

Topic: