Share

- Barack Obama a fost reales preşedinte al Statelor Unite ale Americii
Barack Obama a fost reales  preşedinte al Statelor Unite pentru un al doilea mandat până în 2016, depăşind pragul de 270 de mari electori necesari în faţa rivalului său republican Mitt Romney. Comentatorii politici americani spun că Obama a câştigat votul tinerilor, al femeilor, al hispanicilor și al populației de culoare. Victoria a devenit previzibilă după ce candidatul democrat a reușit să se impună într-unul din statele-cheie pentru alegerile prezidențiale americane - Ohio. Este a doua oară, după Bill Clinton în anii 1990, când un democrat este reales la Casa Albă.

- Raed Arafat, numit ministru al Sănătăţii de preşedinte
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, Miercuri, decretul de numire a lui Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii, acesta din urmă depunând jurământul de învestitură, la ora 19:00, la Palatul Cotroceni. Postul de ministru a rămas vacant după demisia lui Vasile Cepoi, interimatul fiind asigurat de primul ministru Victor Ponta, în vreme ce Arafat asigura partea administrativă a interimatului.
Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de Miercuri, 07 Noiembrie 2012:

- Premierul Ponta s-a întâlnit cu președintele Băsescu, la Cotroceni
Preşedintele Traian Băsescu a invitat Guvernul la consultări pe tema acordului cu FMI şi Comisia Europeană, dar şi a Mecanismului de Verificare şi Cooperare pe justiţie. Premierul a venit însă singur la discuţiile care au durat aproximativ o oră. Cei doi nu au abordat problema reprezentării României la Consiliul European. În urma întâlnirii dintre cei doi, s-a ajuns la un acord în privinţa privatizărilor strategice Transgaz şi CFR Marfă, precum şi asupra măsurilor necesare pentru deblocarea fondurilor europene. Este pentru prima oară când preşedintele solicită consultări, după revenirea sa la Palatul Cotroceni.


- Fermierii au protestat  în faţa Guvernului
Aproximativ o mie de producători agricoli au pichetat, Miercuri, sediul Guvernului, aceştia reclamând faptul că agricultura este lăsată de izbelişte şi cerând demiterea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.Participanţii la demonstraţie au venit din mai multe judeţe ale ţării precum Teleorman, Braşov, Bacău, Botoşani, Ialomiţa, Covasna, Constanţa. Protestul nu a fost deloc unul pașnic, nemulțumiții aruncând cu garduri în jandarmi, patru dintre manifestanţi fiind ridicaţi, iar jandarmii, la rândul lor, au răspuns cu gaze lacrimogene.

- BNR anunţă noi scumpiri
Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a anunțat, Miercuri, că inflaţia a depăşit ţinta de 3% propusă de Banca Naţională pentru 2012. Banca Naţională a României a revizuit în urcare cu 1,9 puncte prognoza de inflaţie pentru acest an, de la 3,2 la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioară a intervalului ţintit, concomitent cu o creştere a prognozei pentru 2013 de la 3% la 3,5%, a anunţat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, Miercuri, în cadrul raportului trimestrial asupra inflaţiei.


- Victor Piţurcă a urcat naţionala de fotbal pe cea înaltă poziţie FIFA din ultimii 2 ani şi 8 luni
Reprezentativa de fotbal a României se află pe cea mai înaltă poziţie în clasamentul întocmit lunar de FIFA, din al treilea mandat al selecţionerului Victor Piţurcă, locul 37. Naţionala de fotbal a României a urcat nouă locuri în ierarhia FIFA, până pe poziţia 37, cu 669 puncte, aceasta fiind cea mai bună clasare din mai 2010, când "tricolorii" ocupau locul 28, după care, în luna Iulie, au căzut pe poziţia 42.

7 Noi 2012 - 19:39

Format: 

Topic: