9 Iul 2014 - 19:47

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de miercuri, 09 iulie:

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Kelemen Hunor nu au ajuns la o concluzie
Rămâne sau nu UDMR la Guvernare? Premierul Victor Ponta s-a întâlnit miercuri dimineaţă cu vicepremierul Kelemen Hunor. Liderul Uniunii a criticat recent poziţia ministerului de Externe faţă de propunerea cetăţenească iniţiată de UDMR la nivel european pentru autonomia minorităţilor. De asemenea, s-a arătat deranjat de faptul că Ministerul de Externe susţine decizia Comisiei Europene de respingere a acestei iniţiative.Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi premierul Victor Ponta au avut miercuri o discuţie, dar nu s-a ajuns la niciun compromis, astfel că va mai avea loc o nouă discuţie. Discuţia a durat aproximativ o oră şi a avut loc în Cabinetul premierului.O decizie certă în privinţa planurilor UDMR, dacă va ieşi sau nu de la guvernare, va fi luată în şedinţa de vineri a Consiliului Permanent al Uniunii, transmite reporterul TVR, Roxana Neagu.

CSM admite cererea şefei DNA în cazul Bercea Mondial
Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea de apărare a imaginii justiţiei, a reputaţiei profesionale şi a imaginii publice a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în cazul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Luna trecută, Bercea Mondial le-a declarat jurnaliştilor că le-ar fi dat aproape două milioane de euro Liviei Stanciu şi Codruţei Kovesi ca să-l scape de închisoare.

Instanţă: Mircea Băsescu promitea intervenţii la preşedinte. Fratele lui Traian Băsescu, pericol pentru ordinea publică
Fratele preşedintele României este pericol public, iar lăsarea lui în libertate ar putea afecta climatul social. Afirmaţia care ar putea părea şocantă este făcută de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti care au luat în calcul arestarea lui Mircea Băsescu. Acesta a promis că îl va scoate pe Bercea Mondial din închisoare, a demonstrat că nu dă doi bani pe lege şi autorităţi şi a încercat să se apere invocând pixelul albastru. Mircea Băsescu s-a folosit de relaţia cu fratele său, preşedintele Traian Băsescu, pentru a promite intervenţii la şeful statului, se arată în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care au decis arestarea preventivă a lui Mircea Băsescu.

Băsescu a promulgat acordul de asociere al Republicii Moldova la UEe   
Președintele României Traian Băsescu a anunțat, miercuri, că a promulgat acordurile de asociere la UE a Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei, decretele fiind trimise spre publicare la Monitorul oficial. 

Coordonatorul Programului naţional de oncologie pentru judeţul Harghita, reţinut pentru 24 de ore
Procurorii DNA l-au reţinut pentru 24 de ore pe medicul Csiki Csongor, coordonatorul Programului naţional de oncologie pentru judeţul Harghita.Doctorul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită în 98 de acte materiale.
Potrivit ordonanţei de reţinere, există suspiciuni că medicul a primit bani sau alte bunuri de la bolnavi de cancer.
Procurorii spun că inclupatul ar fi primit cel puţin 50 lei pe pacient în schimbul eliberării unei reţete periodice sau a efectuării unei consultaţii.El a fost prins în flagrant în urmă cu două zile după ce a primit de la 13 bolnavi 810 lei precum şi diverse bunuri, inclusiv cafea şi băutură.Tribunalul Târgu Mureş a dispus cercetarea inculpatului sub control judiciar.

Patru instituții de învățământ superior nu mai pot organiza din acest an examen de admitere
Cele patru instituții de învățământ superior care nu mai au voie să organizeze examene de admitere sunt Institutul Teologic Romano-Catolic din București, Universitatea Financiar-Bancară din București, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iași, Universitatea "Mihai Eminescu" din Timișoara. Toate programele celor patru universități intră în lichidare, a anunţat ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu.Alte trei instituții de învățământ superior care sunt monitorizate riscă să ajungă în aceeași situație în cazul în care nu își remediază problemele.
Anul acesta și anul trecut s-a redus numărul specialităților de studii cu 321, ceea ce reprezintă peste 13% din totalul programelor de studii care se organizează în România.

 

 

Format: 

Rubrici: