11 Sep 2012 - 20:10

Va propunem o trecere in revista a celor mai importante evenimente care au avut loc in ziua de marti, 11 Septembrie 2012:

JAI s-a amânat. S-a amânat şi Schengen
Aderarea României şi a Bulgariei la Spaţiul Schengen nu va mai fi discutată în această toamnă deoarece Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne, JAI (miniştrii justiţiei şi de interne din statele UE), de săptămâna viitoare, a fost anulat. Drept urmare, aderarea la Schengen nu va mai fi discutată decât în primăvara viitoare.
 

11 Septembrie 2001. Comemorare fără discursuri politice la New York şi Washington
Americanii comemorează 11 ani de la atentatele de pe 11 Septembrie. Ca în fiecare an, sunt organizate ceremonii la New York şi Washington. La manifestările de la Ground Zero, locul unde s-au prăbuşit turnurile gemene, pentru prima oară nu s-au auzit discursuri ale politicienilor.

Românii din Italia, somaţi de Fiscul de la Roma să plătească impozite pentru casele din ţară
Românii rezidenţi în Italia au fost notificaţi să îşi achite o diferenţă de impozit pentru imobilele deţinute în România. Notificarea a fost emisă în baza unui Decret-Lege emis anul trecut de către Guvernul de la Roma şi care introduce un impozit pe valoarea imobilelor din străinătate perceput tuturor proprietarilor rezidenţi în Italia. În Italia trăiesc aproximativ un milion de români.

14 cluburi româneşti vor primi peste 600.000 de euro de la UEFA
Uniunea Europeană de Fotbal-Asociaţii (UEFA) a anunţat că a alocat suma de 670. 303 de euro pentru 14 cluburi din România, care au dat jucători echipelor naţionale în perioada 2010-2012, potrivit site-ului oficial al forului continental.Cluburile româneşti menţionate de UEFA sunt: Steaua (147.799 de euro), CFR Cluj (106.360 euro), Dinamo (83.857 euro), FC Vaslui (78.616 euro), Politehnica Timişoara (67.086 euro), Rapid (46.122 euro), Ceahlăul Piatra Neamţ (41.929 euro), Astra Ploieşti (29.350 euro), Unirea Urziceni (22.013 euro), Oţelul Galaţi şi Gaz Metan Mediaş, câte 12.579 euro, Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj, câte 8.386 euro, şi Universitatea Craiova, 5.241 euro.


Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este urmărit penal
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie-Serviciul Teritorial Piteşti au început urmărirea penală faţă de Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, şi a altor 11 persoane, pentru fraudarea unui fond PHARE de peste 1,2 milioane de euro, obţinut în 2006.


Andrei Marga a fost votat în lipsă, de Senat, la şefia Institutului Cultural Român
Plenul Senatului a hotărât ca audierile din comisii care erau stabilite pentru Marţi dimineaţă să fie anulate şi să se supună direct votului propunerile pentru conducerea Institutului. Astfel, s-a validat numirea lui Marga în funcţia de preşedinte al ICR, deşi acesta nu s-a prezentat la comisiile pentru cultură şi politică externă.

Foştii miniştri Borbely şi Dobre îşi păstrează imunitatea. Deputaţii au respins cererea procurorilor
După ce Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins Luni cererile procurorilor privind începerea urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Borbely Laszlo şi Victor Paul Dobre, Marţi, plenul Camerei a decis să păstreze imunitatea parlamentară în cazul celor. Astfel, Parchetul nu poate să înceapă urmărirea penală în niciunul dintre cazuri. Între timp, plenul Camerei a votat încetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon.

Format: 

Topic: