Share
11 Sep 2013 - 19:53

Vă propunem o trecere în revistă a celor mai importante evenimente care au avut loc în ziua de miercuri, 11 septembrie:

Proteste la Roşia Montană: 22 de mineri blocaţi în subteran, 300 de oameni în stradă
Circa trei sute de angajaţi ai companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) şi localnici s-au adunat miercuri, pentru a doua zi consecutiv, în centrul istoric al localităţii Roşia Montană, pentru a cere aprobarea proiectului de lege privind mineritul în zonă. Minerii au anunţat că rămân în subteran şi ameninţă cu greva foamei dacă autorităţile de la Bucureşti nu merg să discute cu ei.

Gabriel Resources va cere României 4 MLD. dolari dacă Parlamentul respinge proiectul Roşia Montană
Gabriel Resources s-a hotărât să iasă la atac şi să ceară despăgubiri de 4 miliarde de dolari de la statul român dacă proiectul Roşia Montană va fi respins de Parlament. Declaraţia îi aparţine directorului general al acţionarului canadian, care ameninţă chiar cu blocarea investiţiilor străine. Şeful firmei canadiene mai spune că pentru asta are argumente solide.

Primăria Capitalei a anulat referendumul local privind eutanasierea câinilor maidanezi
Anularea hotărârii privind organizarea referendumului local în cazul eutanasierii câinilor maidanezi a fost aprobată, miercuri, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Referendumul local nu va mai avea loc, ca urmare a adoptării de către Camera Deputaţilor a legii care permite eutanasierea câinilor fără stăpân ce nu sunt adoptaţi sau revendicaţi în 14 zile.

Gigi Becali ramane la Penitenciarul Jilava pana cand se vor finaliza toate dosarele sale
Gigi Becali îşi va executa în continuare pedeapsa la Penitenciarul Bucuresti Jilava, după ce conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer într-o alta unitate să fie reanalizată. Gigi Becali a cerut in 26 august transferul de la Penitenciarul Bucuresti Jilava într-o alta unitate de detentie, pe motiv ca relaţiile sale cu conducerea Penitenciarului Jilava "sunt destul de deteriorate".În 2 septembrie, Comisia de la Penitenciarul Bucuresti Jilava a avizat favorabil transferul solicitat de finantatorul FC Steaua, dar decizia este luata de ANP.

Maternitatea din Calineşti a fost închisă
Decizie fară precedent în sistemul medical din România: din cauza unei anchete de malpraxis, la Calineşti, în judeţul Argeş, maternitatea a fost închisă şi gravidele trimise să nască la spitalul judeţean. Măsura a fost luată, după ce o doctoriţa este acuzată că ar fi provocat moartea unui bebeluş la o naştere dificilă. Grav este ca acelaşi medic avea deja un vot de blam de la Colegiul Medicilor, după moartea unui alt nou-nascut şi o condamnare de un an cu suspendare pentru vatămare corporală. Cu toate acestea a rămas în spital, iar acum este cercetată penal.
 

Format: 

Topic: